O ανεξάρτητος δημοσιογράφος, Πάτρικ Λάνκαστερ, γύρισε και ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές πανικού σε κοινοτικό εστιατόριο της ανατολικής επαρχίας Περβομάσκ στην Ουκρανία, τη στιγμή που γίνεται επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με ρουκέτες.

Ads

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, Sky News, η επίθεση σημειώθηκε  ενώ άνθρωποι έκαναν εκτίμηση των ζημιών από προηγούμενο χτύπημα. Η κάμερα τους δείχνει να τρέχουν πανικόβλητοι κάτω από τραπέζια, για να σωθούν από τις ρουκέτες.

Διαβάστε ακόμη:

Ουκρανία: Προσωρινή φιλοξενία στην Ελλάδα ζητούν από τον Τσίπρα οι ομογενείς [ΒΙΝΤΕΟ]

Ads

Με δάκρυα στα μάτια, μια γυναίκα ρωτά: «Γιατί συμβαίνει πάλι αυτό; Πότε θα τελειώσουν όλα;». Ο φίλος της, της επαναλαμβάνει συνεχώς να μην μιλά. Τότε ένας άνδρας ,που δεν φαίνεται στο βίντεο φωνάζει «να μπουν όλοι στο κελάρι» και οι γυναίκες τρέχουν κατά μήκος της αυλής σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο μέσα σε ένα σχολείο.

Δεν υπήρξαν αναφορές για απώλειες κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Τα επεισόδια έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ουκρανία την ώρα που οι αντάρτες ξεκινούν νέα επίθεση.

Το Περβομάσκ βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από την πόλη Λουχάνσκ και πρόσφατα είχε δεχθεί καταιγισμό ρουκετών από τις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες μάχονται εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

Η πόλη πρόσφατα βομβαρδίστηκε από επιθέσεις με ρουκέτες την ώρα που η Ουκρανία προσπαθεί να εκδιώξει τους φιλορώσους αυτονομιστές. Εννέα Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και άλλοι 26 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Αιματηρή επίθεση με οβίδες στο Κραματόρσκ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν η πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας δέχθηκε επίθεση με όλμους και οβίδες. Σύμφωνα με επείγον τηλεγράφημα του Reuters, νεκρή είναι μία γυναίκα, ενώ ένα παιδί το οποίο βρισκόταν μαζί της έχει τραυματιστεί.

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν το αρχηγείο του ουκρανικού στρατού στην πόλη, ενώ επλήγη και παρακείμενη κατοικημένη περιοχή.

Η πόλη βρίσκεται εντός της επαρχίας του Ντονέτσκ, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές. Οι ίδιοι πάντως αρνήθηκαν ότι βρίσκονται πίσω από το βομβαρδισμό εναντίον της Κραματόρσκ.

Διαβάστε ακόμη:

Ουκρανία: Προσωρινή φιλοξενία στην Ελλάδα ζητούν από τον Τσίπρα οι ομογενείς [ΒΙΝΤΕΟ]