Η σερβική εφημερίδα Blic αποκαλύπτει πως ένας μετανάστης στη Σερβία, στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο, εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του συριακό διαβατήριο με το ίδιο όνομα και στοιχεία με αυτά που είχε το διαβατήριο που ανακαλύφθηκε στο Παρίσι σε ένα από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις.

Ads

«Το έγγραφο, το οποίο περιείχε το ίδιο όνομα και τα ίδια δεδομένα, αλλά διαφορετική φωτογραφία, ανακαλύφθηκε το Σάββατο στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο και το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του κρατείται για να ανακριθεί», αναφέρει η εφημερίδα, ενώ το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει αυτή την πληροφορία.

Υπενθυμίζεται στην επίθεση των καμικάζι στο Stade de France βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, 25 ετών. Ένας μετανάστης, που επίσης είχε στην κατοχή του το ίδιο διαβατήριο είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο και είχε καταθέσει αίτημα ασύλου στη Σερβία στο κέντρο υποδοχής του Πρέσεβο. Αργότερα τα ίχνη του χάθηκαν στην Κροατία.

Κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει μέχρι τώρα τη γνησιότητα των διαβατηρίων ή αν αυτό είχε κλαπεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Blic «είναι πολύ πιθανό οι δύο άνδρες να αγόρασαν χωριστά πλαστά συριακά διαβατήρια από τον ίδιο πλαστογράφο στην Τουρκία» και άρα παραμένει άγνωστο πόσα ίδια διαβατήρια ενδέχεται να υπάρχουν.

Ads