Εντοπίστηκε στα συντρίμμια του Τουπόλεφ-154 το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, που κατέπεσε την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, με συνέπεια τον θάνατο του συνόλου των 92 επιβαινόντων σε αυτό.

Ads

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας σημείωσε πως το «μαύρο κουτί» περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους. Τα στοιχεία θα σταλούν στη Μόσχα, για ανάλυση.

Τα επικρατέστερα σενάρια για τα αίτια της συντριβής

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB)  αναφέρουν ότι κανένα «στοιχείο ή γεγονός» δεν πιστοποιεί το σενάριο της επίθεσης. «Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η διείσδυση ενός ξένου σώματος στον κινητήρα, (ο ανεφοδιασμός) με καύσιμα κακής ποιότητας που οδήγησε στην απώλεια ισχύος, ένα σφάλμα του κυβερνήτη ή η μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος» διευκρίνισε η FSB σύμφωνα με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ads

Συνεχίζονται οι έρευνες…

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως τμήμα της ουράς του ρωσικού αεροσκάφους εντοπίστηκε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας που συνετρίβη. «Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια», ανέφερε στην ανακοίνωση. 

Συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154. «Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης. Εντοπίστηκε κι ανασύρθηκε άλλη μια σορός, η οποία μεταφέρθηκε σε ένα πλοίο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.