Οι δύτες που αναζητούν τους 10 Αμερικανούς ναύτες που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS John S. McCain, με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC, χθες ανοικτά της Σιγκαπούρης βρήκαν ανθρώπινες σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα του πλοίου. 

Ads

Το δυστύχημα συνέβη στις 05:24 (00:24 ώρα Ελλάδας) χθες στα στενά της Σιγκαπούρης, κοντά στα στενά της Μάλακα. Το αντιτορπιλικό κατευθυνόταν προς τη Σιγκαπούρη για μια στάση ρουτίνας.

Η σύγκρουση σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο θαλάσσιο διάδρομο. Πέντε ναυτικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, οι τέσσερις από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης. Δέκα ναύτες δηλώθηκαν αγνοούμενοι. 

Σήμερα ο ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, διοικητής του αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού, δήλωσε πως οι δύτες «εντόπισαν σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα».

Ads

Οι αρχές στη Μαλαισία βρήκαν επίσης ένα πτώμα, το οποίο μεταφέρθηκε στο αμερικανικό ΠΝ προκειμένου να ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε. Το μαλαισιανό ΠΝ διευκρίνισε πως η σορός εντοπίστηκε οκτώ ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από το σημείο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Σουίφτ, οι έρευνες θα συνεχιστούν. «Έχουμε πάντα την ελπίδα ότι θα βρούμε επιζώντες», δήλωσε.

Το κύτος του αντιτορπιλικού φέρει ένα μεγάλο ρήγμα από το οποίο εισέδυσε το νερό, πλημμυρίζοντας καμπίνες, το μηχανοστάσιο και την αίθουσα επικοινωνιών. Το Alnic υπέστη από την πλευρά του μικρές ζημιές.