Ένα νέο βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο οποίο εμφανίζεται ο βρετανός δημοσιογράφος, Τζον Κάντλι, ο οποίος απήχθη στη Συρία λίγο μετά την άφιξή του το 2012.

Ads

Ο δημοσιογράφος, που συνεργαζόταν με τις εφημερίδες Sunday Times, The Sun, Sunday Telegraph και το Γαλλικό Πρακτορείο, εμφανίζεται ντυμένος με τη γνωστή πορτοκαλί στολή, που παραπέμπει στους κρατούμενους του Γκουαντάναμο.

Ο Τζον Κάντλι αναφέρει πως θα υπάρξουν και νέα βίντεο στα οποία θα αποκαλύψει «στοιχεία» για το Ισλαμικό Κράτος. «Ξέρω τι σκέφτεστε. Σκέφτεστε: “Το κάνει αυτό επειδή είναι αιχμάλωτος. Έχει ένα όπλο στον κρόταφό του και αναγκάζεται να το κάνει”. Σωστά;», λέει και προσθέτει: «Λοιπόν είναι αλήθεια. Είμαι αιχμάλωτος. Αλλά με δεδομένο ότι με έχει εγκαταλείψει η κυβέρνησή μου και η τύχη μου εξαρτάται από το Ισλαμικό Κράτος δεν έχω τίποτε να χάσω», προσθέτει.

«Έπειτα από δύο καταστροφικούς και ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ γιατί οι κυβερνήσεις μας είναι τόσο πρόθυμες να εμπλακούν σε μια ακόμη σύρραξη που δεν μπορούν να κερδίσουν;», αναφέρει μεταξύ άλλων.