Μία νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της και τρεις άνδρες τραυματίστηκαν έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς σε παμπ στην πόλη Γουόλοσι της Αγγλίας, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στις 11.50 μ.μ., τοπική ώρα.

Ads

Οι αστυνομικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως υπόθεση ανθρωποκτονίας και για την ώρα δεν έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή υπόπτου. Όπως ανακοίνωσαν, η έρευνα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. «Κατανοούμε ότι πρόκειται για πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό, καθώς συνέβη λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων σε έναν πολυσύχναστο χώρο γεμάτο νέους ανθρώπους» δήλωσε η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ.

Η γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε λόγω «τραύματος από πυροβολισμό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρουν και άλλοι άνθρωποι.

 

Για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της επίθεσης και για να κατανοήσει τι ακριβώς συνέβη, η αστυνομία μιλά με μάρτυρες, ενώ εξετάζει βίντεο από κινητά τηλέφωνα και πλάνα του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

Ads

 

«Πιστεύουμε ότι ο ένοπλος μετά την επίθεση έφυγε από το χώρο στάθμευσης της παμπ με σκούρο όχημα, πιθανώς μια σκουρόχρωμη Mercedes, και είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε από όποιον το είδε αυτό να επικοινωνήσει μαζί μας αμέσως», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ένοπλη βία είναι σχετικά σπάνια στη Βρετανία, όπου οι περισσότεροι αστυνομικοί δεν φέρουν όπλα.

Το βράδυ της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου, ένας 44χρονος συνελήφθη γιατί άνοιξε πυρ σε παμπ στο Έσεξ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Ο ύποπτος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και οπλοκατοχή.