Συναγερμός σήμανε στη Βρετανία τη νύχτα του Σαββάτου από επιθέσεις με μαχαίρι, μετά το τέλος αντιρατσιστικής διαδήλωσης, η οποία όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν συνδέεται με το αιματηρό περιστατικό.

Ads

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αρκετοί άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στους Φόρμπερι Γκάρντενς στην πόλη Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κι άλλοι δύο έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Αν και αρχικά η αστυνομία δεν αντιμετώπισε το περιστατικό ως τρομοκρατικό, ωστόσο, την Κυριακή, σύμφωνα με το BBC, ανακοίνωσε πως πλέον η επίθεση αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατία», ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πάντως, μόλις λίγη ώρα πριν, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, είχε υποστηρίξει το αντίθετο, τονίζοντας ότι «προς το παρόν δεν διαχειριζόμαστε την επίθεση ως τρομοκρατική».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένας άνδρας επιτέθηκε αδιακρίτως με μαχαίρι στο Φόρμπερι Γκάρντενς του Ρέντινγκ, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Από την επίθεση, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και ισάριθμα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ενας 25χρονος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για την υπόθεση.

Το Sky News μετέδωσε ότι οι επιθέσεις με μαχαίρι σημειώθηκαν στο σημείο όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος BLACK LIVES MATTER. Ωστόσο, το BBC επικαλούμενο πηγές μεταδίδει ότι το αιματηρό περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με την αντιρατσιστική διαδήλωση.

Μάλιστα, οι διοργανωτές της αντιρατσιστικής διαδήλωσης στο πλαίσιο του κινήματιος BLACK LIVES MATTER τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση των επιθέσεων με τη διαδήλωση, καθώς όλοι οι διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί και σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες της αστυνομίας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τραυματιοφορείς να σπεύδουν στο σημείο και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος, σε ένα πάρκο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το βίντεο ανεξάρτητα.