Περίπου 60% των Βρετανών δεν είναι ικανοποιημένοι για την πορεία της χώρας τους μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium. Μάλιστα, το 42% όσων ψήφισαν υπέρ του Brexit θεωρούν ότι τα πράγματα είναι άσχημα ή χειρότερα από αυτό που περίμεναν.

Ads

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του Observer πραγματοποιήθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του αρμόδιου για το Brexit υπουργού, Λόρδου Φροστ.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2022, θα τεθούν σε ισχύ οι δασμοί στα προϊόντα που εξάγονται από την Ε.Ε. προς το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ από το καλοκαίρι θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα εισαγόμενο τρόφιμα στα σύνορα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση λοιπόν, το 26% των υποστηρικτών της εξόδου από την Ε.Ε, λένε ότι τα πράγματα πήγαν χειρότερα από αυτό που περίμεναν, ενώ ακόμη 16% λένε ότι πράγματι περίμεναν δυσκολίες και δικαιώθηκαν.

Ads

Από την άλλη, μεταξύ των υποστηρικτών της παραμονής στην Ε.Ε., το 86% επίσης πιστεύουν ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα από αυτό που περίμεναν. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, υπάρχει ένα 14% που πιστεύει πως τα πράγματα είναι καλύτερα από αυτό που περίμεναν.