Επιστρέφει στις οθόνες του BBC ο Γκάρι Λίνεκερ, μετά τον σάλο που προκάλεσε η απομάκρυνσή του από το κανάλι, μετά την κριτική του στη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης, την οποία ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν παρουσιαστής της πιο επιτυχημένης αθλητικής εκπομπής στην αγγλική τηλεόραση, «Match of the Day», παρομοίασε σε ανάρτησή του στα social media με εκείνη της Γερμανίας της δεκαετίας του ‘30.

Ads

Σύμφωνα με το ίδιο το BBC, ο Λίνικερ και η εκπομπή του επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο, μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

►Διαβάστε επίσης: Το BBC και η ΕΡΤ

O Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι ανακοίνωσε επίσης ότι το BBC θα ξεκινήσει μια ανεξάρτητη επανεξέταση των κατευθυντήριων γραμμών του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ειδήσεων και επίκαιρων θεμάτων, όπως ο Λίνεκερ.

Ads

O Γκάρι Λίνεκερ δήλωσε σχετικά στο Twitter ότι είναι περήφανος που εργάζεται για το BBC και «ανυπομονεί να επιστρέψει στον αέρα».

Η αναστολή της συνεργασίας του δικτύου με τον διάσημο παρουσιαστή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο αθλητικό πρόγραμμα του BBC στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις στο κοινό.

Σχολιαστές εκπομπών ποδοσφαίρου, όπως οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές της Αγγλίας Ίαν Ράιτ και Άλαν Σίρερ, αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα προγράμματά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στον συνάδελφό τους.

Η διαδικτυακή καμπάνια υποστήριξης στον Λίνεκερ ξεπερνούσε μέχρι το Σάββατο το πρωί τις 190.000 υπογραφές, ενώ το hashtag #BoycottBBC είναι πολύ δημοφιλές στο Twitter.

Η απόφαση του βρετανικού δικτύου καταδικάστηκε από πολλές φυσιογνωμίες, από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ως την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, η οποία δήλωσε ότι η θέση του BBC στερείται οποιασδήποτε υπεράσπισης.

Θέτει, σύμφωνα με την ίδια, «σε κίνδυνο την ελευθερία της έκφρασης απέναντι στην πολιτική πίεση».