Μια 24χρονη φοιτήτρια στην Βρετανία βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες στον σύντροφό της – μεταξύ άλλων τον μαχαίρωσε – αλλά αθωώθηκε διότι… είναι «υπέροχο μυαλό».

Ads

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, πρόκειται για ταλαντούχα φοιτήτρια καρδιοχειρουργικής, η οποία μάλιστα έχει ήδη δημοσιεύσει άρθρα της σε πολλά επιστημονικά περιοδικά. Ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών καβγάδισε με τον σύντροφό της και του πέταξε ένα laptop, ένα ποτήρι και ένα βάζο, ενώ τον μαχαίρωσε στο πόδι.

Παραδέχθηκε την ενοχή της στο Βασιλικό Δικαστήριο της Οξφόρδης, αλλά ο δικαστής έκρινε ότι η επίθεση ήταν «εντελώς μεμονωμένο περιστατικό» και ότι «θα ήταν πολύ αυστηρό να στείλουμε αυτή τη νέα και ικανότατη κοπέλα στη φυλακή και να της στερήσουμε το δικαίωμα να διακριθεί στον επαγγελματικό της τομέα. Αυτό που διέπραξε θα την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή».

Ετσι, αντί της φυλάκισης, πρότεινε να δοθεί χάρη στην φοιτήτρια λόγω της εξαιρετικής ακαδημαϊκής της πορείας, με το κολέγιό της να συμφωνεί, διότι είναι ένα «υπέροχο μυαλό».

Ads