Μία εκπαιδευτικός από τη Βρετανία, διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου από το 2010, αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως το σχολείο της στην αξιολόγηση επρόκειτο να λάβει τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία («ανεπαρκές). Η 53χρονη Ρουθ Πέρι εργαζόταν για 13 χρόνια στο σχολείο Caversham στο Ρέντινγκ.

Ads

Η αδερφή της, Τζούλια Γουότερς, δήλωσε ότι η Πέρι είχε περιγράψει την επιθεώρηση τον Νοέμβριο του περασμένου έτους ως τη χειρότερη μέρα της ζωής της. Είπε ότι η Πέρι, καθώς περίμενε την τελική έκθεση, ήταν «μια σκιά του εαυτού της».

Σύμφωνα με Ματ Ρόντα, βουλευτή των Εργατικών, ο οργανισμός Ofsted που ασχολείται με τις αξιολογήσεις, πρέπει να κάνει «κάποιες δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό του», εγείροντας ερωτήματα για το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας του.

Το περιστατικό που βάρυνε ιδιαίτερα στην αρνητική αξιολόγηση που έλαβε το σχολείο της ήταν η δημοσιοποίηση βίντεο με μαθητή που χόρευε αυτό που αποκαλείται flossing dance, έναν χορό από το διάσημο παιχνίδι Fortnite.

Ads

Το συμβάν θεωρήθηκε από τον αρμόδιο φορέα ότι συντείνει στην «πρώιμη σεξουαλικοποίηση» των παιδιών.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, διαπίστωσε ότι το σχολείο είναι καλό σε κάθε κατηγορία εκτός από την ηγεσία και τη διοίκηση, όπου κρίθηκε ανεπαρκής, η χαμηλότερη βαθμολογία. Αυτό σήμαινε ότι ολόκληρο το σχολείο έπεσε στη χαμηλότερη βαθμολογία.