Με πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε το πραξικόπημα» εμφανίστηκε η καλλιτεχνική ομάδα της μοναδικής βραζιλιάνικης ταινίας που διαγωνίζεται στις Κάννες. 

Ads

Οι συντελεστές της ομάδας Aquarius διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για την αποπομπή της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ.

image

«Η Βραζιλία δεν είναι πια δημοκρατία» και «Θα αντισταθούμε» έγραφαν τα φυλλάδια που κρατούσαν οι συνεργάτες του σκηνοθέτη Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιου.

Ads

image

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ καθαιρέθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Γερουσία και παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων του προϋπολογισμού. 

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας» έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter απευθυνόμενη στον Φίλιου και τους συνεργάτες του. 

Η Ρουσέφ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την καθαίρεσή της, δηλώνοντας ότι είναι θύμα ενός συνταγματικού πραξικοπήματος.

Καθήκοντα προέδρου στη Βραζιλία έχει αναλάβει – τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη της Ρουσέφ – ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ. 

Το όνομα του είναι αναμεμειγμένο σε σκάνδαλα, όπως και άλλων μελών της υπηρεσιακής του κυβέρνησης. Η κυβέρνηση καταγγέλλεται επίσης καθώς σε αυτήν μετέχουν μόνο λευκοί άνδρες. 

Διαβάστε επίσης: