Μήνυμα προς την ΠΓΔΜ ότι αν επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα, έστειλε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασίμιρ Καρακανόβ.

Ads

Μιλώντας στο βουλγαρικό ραδιοσταθμό Focus Radio σημείωσε ότι η συνθήκη με τη Βουλγαρία και αντίστοιχα εκείνη με την Ελλάδα περιλαμβάνουν την αποκήρυξη εδαφικών διεκδικήσεων καθώς και την αποκήρυξη της παραχάραξης της βουλγαρικής ιστορίας.

Ο Καρακανόβ πρόσθεσε ότι μόνο όταν η πραγματική ιστορία της ΠΓΔΜ αντικαταστήσει την παραχαραγμένη ιστορία που υπάρχει στα σχολικά βιβλία, θα πειστεί ότι τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

«Η Μακεδονία βιάζεται να μπει στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, αφελώς πιστεύουν ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα έλυνε σχεδόν αυτόματα όλα τους τα προβλήματα. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι μια δυνατότητα να λυθούν τα προβλήματα κάποιου, όμως χωρίς τη συμμετοχή και διάθεση του κανείς άλλος δεν θα τα λύσει – ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αλλά ούτε και κανένα κράτος – μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας», είπε.

Ads