Αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της πόλης της Παλμύρας στη Συρία, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εξαπέλυσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, για πρώτη φορά. 

Ads

Στη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με τον απολογισμό των πληγμάτων που πραγματοποίησε τις δύο τελευταίες ημέρες, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν μια «αμυντική θέση» και «αντιαεροπορικές συστοιχίες» του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Τάντμορ, όπως είναι η αραβική ονομασία που χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας για την Παλμύρα.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας μετέδωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία είχε βομβαρδίσει θέσεις των τζιχαντιστών εντός και περιμετρικά της Παλμύρας, κάτι όμως που είχε διαψευστεί από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 131 εξόδους και βομβάρδισαν 237 στόχους των «τρομοκρατών» στη Συρία σε διάστημα δύο ημερών. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι επλήγησαν στόχοι στη Χαμά, τη Λαττάκεια, τη Χομς, τη Δαμασκό, το Χαλέπι και τη Ράκα.

Ads