Σε αναδιάρθρωση της ηγετικής ομάδας στελεχών της προχωρά η Boeing, λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει με τα ζητήματα ασφάλειας των αεροσκαφών της 737 Max, υπό το κράτος πίεσης των αεροπορικών εταιρειών και των επενδυτών.

Ads

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του αμερικανικού κολοσσού, αποχωρεί ο Ντέιβ Κάλουν από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου την οποία και ανέλαβε πριν από μια τετραετία.

Τα συνεχή περιστατικά που έχουν σημειωθεί με θέματα ασφάλειας των αεροσκαφών της εταιρείας, έχουν διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην αδυναμία ανάκαμψης της Boeing.

Αναδιάρθρωση για να ξεπεραστεί η κρίση

Τα αεροσκάφη 737 Max έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, καθώς έχουν συνδεθεί με δύο πολύνεκρες αεροπορικές τραγωδίες, ενώ και άλλοι τύποι αεροπλάνων της εταιρείας εμφανίζουν μηχανικές βλάβες, αποκολλήσεις τμημάτων της ατράκτου και άλλα ζητήματα ασφάλειας που οδηγούν τους πιλότους των αεροπορικών εταιρειών σε αναγκαστικές προσγειώσεις.

Ads

Σύμφωνα με τον προβλεπόμενο σχεδιασμό, ο Κάλουν θα φύγει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στα τέλη της χρονιάς που διανύουμε. Θα αφήσει τη θέση του επίσης ο επικεφαλής επιβατικών αεροσκαφών της εταιρείας, Στάνλεϊ Ντιλ, καθώς και ο πρόεδρος του ΔΣ, Λάρι Κέλνερ, δεν θα επανεκλεγεί.

Στη διάδοχη κατάσταση θα οδηγήσει την Boeing o Στιβ Μόλενκοπφ, πρώην CEO της Qualcomm, ως πρόεδρος του ΔΣ και θα αναζητήσει τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο.

Πρόσφατα μια ομάδα διευθυντικών στελεχών αεροπορικών εταιρειών είχαν ζητήσει συναντήσεις με το ΔΣ της Boeing, όπου και προφανώς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα συμβάντα.