Δέκα ημέρες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines, η Κίνα ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνες στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας που περιλαμβάνει τον «βόρειο αεροδιάδρομο» της πιθανής διαδρομής του αεροπλάνου. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε δύο αεροδιαδρόμους και σε αυτές συμμετέχουν 26 χώρες. Στο μεταξύ, με απεργία πείνας απειλούν οι συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing των Malaysian Airlines καθώς αναμένουν με αγωνία νέα για την πορεία των ερευνών και την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Ads

 
Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι από την έρευνα που έγινε στους Κινέζους επιβάτες δεν βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία. «Εμείς δεν βρήκαμε στοιχεία ότι οι Κινέζοι επιβάτες φέρουν ευθύνη ή είναι πιθανώς οι δράστες της εξαφάνισης» δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στην Κουάλα Λουμπούρ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.
 
Στο μεταξύ, νέο σενάριο θέλει το αεροπλάνο να πετούσε σε χαμηλό ύψος, ώστε να μην ανιχνεύεται από τα ραντάρ, ενώ την τελευταία «καληνύχτα» πριν κλείσουν τα συστήματα επικοινωνίας είπε ο συγκυβερνήτης κι όχι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους.
 
Πακιστάν, Ινδία, Ταλιμπάν αρνούνται ότι γνωρίζουν κάτι για το χαμένο αεροσκάφος, ενώ Καζακστάν και Κιργιστάν δηλώνουν ότι δεν εισήλθαν άγνωστα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο τους. Ακόμα και οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι γνώριζαν οτιδήποτε για την πτήση.
 
Με απεργία πείνας απειλούν οι συγγενείς των επιβατών
 
Με απεργία πείνας απειλούν οι συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing των Malaysian Airlines καθώς αναμένουν με αγωνία νέα για την πορεία των ερευνών και την τύχη των δικών τους ανθρώπων.
 
Οι συγγενείς των επιβατών κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση και τις αρχές της Μαλαισίας για σκοπούμενη απόκρυψη στοιχείων που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στο εφιάλτη τους.
 
Μάλιστα αμέσως μετά την καθημερινή ενημέρωση τους από τους επικεφαλής των ερευνών, αποφάσισαν ομόφωνα πως θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας, μέχρι να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της μυστηριώδους εξαφάνισης του αεροπλάνου.