Φρίκη προκαλεί το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον γνωστό Ρώσο ιστορικό Όλεγκ Σοκόλοφ να πετάει τη σορό της άτυχης 24χρονης Αναστάσια Γιέτσενκο στα νερά του ποταμού Μόικα.

Ads

Συγκεκριμένα, το βίντεο προβλήθηκε χθες, Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και δείχνει τον 63χρονο Σοκόλοφ να πλησιάζει στην άκρη του δρόμου, στο σημείο που είναι τα κάγκελα πάνω από το ποτάμι, και να πετάει με μεγάλη ψυχραιμία τις σακούλες, μέσα στις οποίες βρίσκονταν τα μέλη της φοιτήτριας και συντρόφου του, που προηγουμένως είχε σκοτώσει και τεμαχίσει.

Εκείνη την ημέρα ο Σοκόλοφ ήταν, μάλιστα, τόσο μεθυσμένος, που έπεσε και ο ίδιος μέσα στο ποτάμι.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον γνωστό ιστορικό το περασμένο Σάββατο. Τον έβγαλαν από το νερό, ενώ είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο το οποίο περιείχε δύο γυναικεία χέρια. Ο ίδιος ομολόγησε την Κυριακή ότι σκότωσε και διαμέλισε πρώην φοιτήτριά του, η οποία είχε όπως και ο ίδιος πάθος για τον Ναπολέοντα και συνεργάστηκε μαζί του στη συγγραφή βιβλίων, μετά από το Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του Σοκόλοφ το αποκεφαλισμένο πτώμα της 24χρονης Αναστασία Ετστσένκο.

Ads

Ο Όλεγκ Σοκόλοφ φέρεται ότι δήλωσε στους ερευνητές πως σκότωσε στη διάρκεια καβγά την πρώην φοιτήτριά του, με την οποία διατηρούσε σχέση και η οποία ζούσε στο σπίτι του. Μετά έκοψε το κεφάλι της, τα χέρια και τα πόδια της στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από το πτώμα.