Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης σε λύκειο της Φλόριντα άνοιξε πυρ μέσα σε μια τάξη  του σχολείου, καταγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι μαθητές.

Ads

Στο βίντεο που τράβηξε ένας από τους μαθητές που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο σχολικό συγκρότημα ακούγονται αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί.

Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα θρανία τους, αρχικά σιωπηλοί, ενώ την ώρα των πυροβολισμών ακούγονται φωνές.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με δεκάδες μαθητές να βγαίνουν από το σχολείο, πολλοί με τα χέρια ψηλά ή σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι, μπροστά σε πάνοπλους αστυνομικούς.

Ads

Δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas, στην πόλη Πάρκλαντ, στην Πολιτεία της Φλόριντα, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 17 νεκρούς και 17 τραυματίες, οι 5 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο 19χρονος πρώην μαθητής του σχολείου, Νίκολας Κρουζ, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά το μακελειό. 

Σε δεύτερο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας λίγο αργότερα, καθηγήτρια ακούγεται να λέει στους μαθητές «μείνετε κάτω», ενώ στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί. 

Οι συμμαθητές του περιγράφουν τον 19χρονο  Νίκολας Κρουζ ως κάποιον που είχε ψύχωση με τα όπλα.

«Το μόνο που ανέβαζε στα social media ήταν ότι έχει να κάνει με όπλα» είπε ένας άλλος για να προσθέσει: «Όταν πηγαίναμε σχολείο φρόντιζα να μένω μακριά του. Ήταν αλλόκοτος και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βρεθώ σε αντιπαράθεση μαζί του».