Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από τη χθεσινή επίθεση στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων. Παράλληλα έγιναν γνωστά νέα στοιχεία για τον δράση που επιτέθηκε με σφυρί και μαχαίρι στους αστυνομικούς. 

Ads

Ο δράστης κατά την επίθεση φώναξε: «Αυτό είναι για τη Συρία», ενώ φέρεται να δήλωσε ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή του Ισλαμικού Κράτους. 

Δείτε καρέ – καρέ την επίθεση: 

Ο 40χρονος δράστης, που τραυματίστηκε από τα πυρά της αστυνομίας, τέθηκε σήμερα το πρωί υπό κράτηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμά του βρέθηκε βίντεο στο οποίο δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. 

Ο δράστης, είναι από το 2014 εγγεγραμμένος στο διδακτορικό πρόγραμμα επιστημών ενημέρωσης του πανεπιστημίου Μετς στην ανατολική Γαλλία και όπως επισημαίνουν οι γαλλικές αρχές δεν είχε εκδηλώσει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης.

Στο μεταξύ ο καθηγητής Αρνό Μερσιέ που παρακολουθούσε τη διδακτορική διατριβή του 40χρονου δήλωσε ότι ο φοιτητής είχε ένα προφίλ εντελώς αντίθετο από αυτό ενός τζιχαντιστή και ότι υπερασπιζόταν «τις αξίες της δημοκρατίας».

Στην ταυτότητα που βρέθηκε υπό την κατοχή του, αναφέρεται το όνομά Φαρίντ Ι., γεννημένος τον Ιανουάριο του 1977 στην Αλγερία.

Είχε πτυχίο δημοσιογραφίας από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης το 2008 και ήταν δημοσιογράφος σε σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ επίσης είχε εργαστεί «στην αλγερινή εφημερίδα El Watan».