Ο Ουκρανός δημοτικός σύμβουλος, Βολοντίμιρ Ρίμπακ, ο βασανισμός και η δολοφονία του οποίου προκάλεσαν την επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» κατά των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, είχε δεχθεί επίθεση από φιλορώσους έξω από το Δημαρχείο της Χολίβκα, την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Ads

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι μάρτυρες είδαν τον πολιτικό να οδηγείται σε ένα αυτοκίνητο από μασκοφόρους άνδρες οι οποίοι φορούσαν στολές παραλλαγής αργότερα την ίδια ημέρα. Η σορός του βρέθηκε το Σάββατο κοντά στο Σλαβιάνσκ. Ο πολιτικός και ένας ακόμη άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, φαίνονται να έχουν βασανιστεί και να έχουν αφεθεί ζωντανοί σε ένα ποτάμι για να πνιγούν.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημαρχείο της πόλης, που βρίσκεται μεταξύ του Ντόνετσκ και του Σλαβιάνσκ τελεί υπό κατάληψη από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο οπτικοακουστικό υλικό είναι εμφανής η παρουσία ενός ατόμου που φορά κουκούλα αλλά και στολή παραλλαγής με διακριτικά της Γερμανίας.  

Ads