Τρεις νεκροί, δυο θύματα και ο ίδιος ο δράστης και έντεκα τραυματίες, είναι ο απολογισμός του βίαιου επεισοδίου κατά τη διάρκεια του τουρνουά βιντεοπαιγνιδιών στο Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα. 

Ads

«Υπάρχουν τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν επιτόπου. Ο ένας από αυτούς ήταν ο ύποπτος, ο οποίος αυτοκτόνησε», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο σερίφης της Τζάκσονβιλ, ο Μάικ Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι έντεκα άτομα που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. 

Οι πρώτες στιγμές της επίθεσης

Στο μεταξύ, οι πρώτες στιγμές της επίθεσης καταγράφηκαν σε ένα βίντεο σοκ. Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί και οι φωνές των παρευρισκόμενων στον χώρο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό. Οι υπεύθυνοι φρόντισαν να διακόψουν τη live μετάδοση της διοργάνωσης, μόλις ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. 

Η ταυτότητα του δράστη

Ο Γουίλιαμς έδωσε επίσης στη δημοσιότητα την ταυτότητα του δράστη του μακελειού. Πρόκειται για τον 24χρονο Ντέιβιντ Κατζ από τη Βαλτιμόρη. 

Ads

Ο Κατζ άνοιξε πυρ με πιστόλι μέσα στο εστιατόριο όπου διεξαγόταν το τουρνουά βιντεοπαιγνιδιών στο οποίο συμμετείχε. 

Ο σερίφης Γουίλιαμς απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα κίνητρα της επίθεσης, της τρίτης του είδους στη Φλόριντα τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Κατζ είχε αγοράσει ένα όπλο μια ημέρα νωρίτερα. Ο 24χρονος χρησιμοποίησε τουλάχιστον ένα όπλο κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. 

Ο νεαρός χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Bread στα παιχνίδια. Στο παρελθόν είχε κερδίσει παρόμοια τουρνουά. 

Μετά από νίκη του το 2017 ο Κατζ είχε επαινέσει τον εαυτό του, τονίζοντας πως «προσωπικά θεωρώ ότι είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες».