Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί στη Βαρκελώνη για την ακριβή φιλοξενία του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη συμμετοχή του σε συνέδριο του δήμου της πόλης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph. 

Ads

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, παραδέχτηκε πώς ξόδεψε 1.200 ευρώ από τα δημόσια ταμεία για τρεις διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη και τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου. 

Οι Ciudadanos, κόμμα της αντιπολίτευσης στο δημαρχείο της Βαρκελώνης, υποστηρίζουν ότι συνολικά τα έξοδα για το συνέδριο ξεπέρασαν τις 20.000 ευρώ κάτι που χαρακτηρίζουν «σοκαριστική σπατάλη». 

Για την υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη πάντως εκπρόσωπος του Συμβουλίου εξηγεί στην Telegraph ότι εκείνος ήταν ακόμη υπ. Οικονομικών της Ελλάδας όταν συμφώνησε να μιλήσει στο συνέδριο και γι’ αυτό αναζήτησε μικρά και κεντρικά ξενοδοχεία για ασφάλεια. 

Ads

Τα δυο ξενοδοχεία που τελικά χρησιμοποίησαν ήταν πεντάστερα, σύμφωνα με την Telegraph. Με το κόστος μεταφοράς και την αμοιβή για την ομιλία του, η συμμετοχή του Βαρουφάκη στο πολιτικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Πολιτισμού και Μνήμης Born, ανήλθε στα 4.200 ευρώ.

Ο ηγέτης της συντηρητικής ομάδας του Λαϊκού Κόμματος στη Βαρκελώνη κατηγόρησε την Κολάου πως συγκάλυψε τα έξοδα του συνεδρίου. «Η Κολάου προσπάθησε να μην γίνει γνωστό το κόστος επίσκεψης του Βαρουφάκη στη Βαρκελώνη αλλά και το πώς συμπεριφέρεται στους φίλους της η δήμαρχος» δήλωσε ο Αλμπέρτο Φερνάντεζ.

Η Κολάου με τη σειρά της επισήμανε πως ο Βαρουφάκης είχε κλειστεί για το συνέδριο ενώ στο δημαρχείο ήταν ο προκάτοχός της Χαβιέρ Τράιας και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως αναζητά ψήφους ενόψει των εκλογών στις 26 Ιουνίου.