Αυτός ο άνδρας στη φωτογραφία είναι ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια, που οδηγώντας ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που γιόρταζε την επέτειο της Βαστίλλης, στέλνοντας στο θάνατο 84, μέχρι στιγμής, ανθρώπους. 

Ads

Ο 31χρονος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ καταγόταν από την πόλη Μσακέν της Τυνησίας. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και τα τελευταία δυο χρόνια ζούσε μόνος. 

Οι γαλλικές αρχές ερευνούν αν πρόκειται για «μοναχικό λύκο» ή αν είχε συνεργούς τη νύχτα της 14ης Ιουλίου και διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πάντως δεν είχε θεωρηθεί ποτέ ύποπτος για τζιχαντιστική δράση. Είχε μόνο μια καταδίκη για επιθετική οδήγηση. 

Ads

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολίν, δήλωσε ότι ήταν εντελώς άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα επίσης με τις αρχές της Τυνησίας είχε λευκό ποινικό μητρώο. 

Οι γείτονές του τον περιγράφουν ως «μοναχικό τύπο που δεν μίλαγε πολύ». Μια γυναίκα τον χαρακτήρισε καταθλιπτικό, ενώ ένας άντρας τόνισε ότι δεν φαινόταν «θρησκευόμενο άτομο». 

Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ του Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ

Οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν το πρωί έφοδο στο σπίτι του μακελάρη της Νίκαιας αναζητώντας περισσότερα στοιχεία που ίσως να ρίξουν φως στα κίνητρα της αποτρόπαιας πράξης του.

Δείτε φωτογραφίες από τις έρευνες στο σπίτι του: 

image

image

image

Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ηλεκτρονικά του αρχεία. 

Σημειώνεται ότι μέσα στο φορτηγό που έριξε πάνω στον κόσμο βρέθηκαν η ταυτότητά του, το όπλο με το οποίο άνοιξε πυρ και ακόμη δυο, ενώ εντοπίστηκαν και τέσσερα ψεύτικα όπλα.