Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του δράστη του μακελειού στο κέντρο αναπηρίας στην Ιαπωνία, ο οποίος σκότωσε 19 άτομα και τραυμάτισε ακόμη 24, την ώρα που κοιμόντουσαν.

Ads

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στην Ιαπωνίας δράστης της αποτρόπαιης μαζικής δολοφονίας είναι ο 26χρονος Σατόσι Ουεμάτσου, που εργαζόταν στο παρελθόν στο εν λόγω κέντρο για άτομα με αναπηρία, στην πόλη Σαγκαμιχάρα της Ιαπωνίας.

«Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο από τους ανάπηρους» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του. Ο Σατόσι Ουεμάτσου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε απολυθεί από το κέντρο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρει το BBC, ο δράστης φέρεται να είχε στείλει επιστολή στο ιαπωνικό κοινοβούλιο, εκφράζοντας την επιθυμία του να επιτραπεί η ευθανασία στη χώρα. «Για την παγκόσμια ειρήνη, για μια όμορφη Ιαπωνία», φέρεται να ανάρτησε ο ίδιος στο Twitter λίγο μετά τη μαζική δολοφονία.

Ads

Στις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα πάντα με το BBC, ο ίδιος φέρεται να είχε αναρτήσει στο Twitter ένα μήνυμα που ανέφερε: «Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό, αλλά εγώ θα πρέπει να το κάνω». Λίγες ημέρες αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας την απόλυση του έγραψε: «Μου πρόσφεραν εθελούσια έξοδο, αλλά έτσι κι αλλιώς θα με συλλάβουν».