Ένας 19χρονος πρώην μαθητής του λυκείου Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας σκότωσε χρησιμοποιώντας ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου 17 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες μέσα στο λύκειο στο οποίο είχε φοιτήσει στη νοτιοανατολική Φλόριντα.

Ads

Ο Νίκολας Κρουζ παραδόθηκε στις αρχές χωρίς να προβάλει αντίσταση λίγη ώρα αργότερα μετά το μακελειό. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές παρακολουθείται από ψυχολόγους. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του νεαρού άνδρα, ωστόσο σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 19χρονος είχε αποβληθεί από το συγκεκριμένο σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του.

Ο άνδρας διέπραξε το μακελειό λίγο πριν από το τέλος των μαθημάτων της Τετάρτης, στις 14:30 (τοπική ώρα). Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ, ο Κρουζ είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα.

Ads

Πρώην συμμαθητές του να κάνουν λόγο για «προβληματικό άτομο», το οποίο είχε εμμονή με τα όπλα. 

«Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, δεν είχαμε καμιά ένδειξη» ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο, δήλωσε από την πλευρά του ο λυκειάρχης. «Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Κρουζ άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο του σχολικού συγκροτήματος προτού οχυρωθεί στο κτίριο και συλληφθεί λίγο αργότερα από τις ειδικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, είχε ενεργοποιήσει μάλιστα, τον συναγερμό για πυρκαγιά προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα και είχε μαζί του πυρομαχικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
• Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε λύκειο της Φλόριντα



Βίντεο από τη στιγμή της σύλλψης του

Το μακελειό είναι ένα από τα χειρότερα στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια.