Τέλος στη ζωή του φέρεται να έβαλε ο Τζέφρι Επστάιν, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στη φυλακή. Ο Αμερικανός χρηματιστής περίμενε τη δίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες και σωματεμπορία. 

Ads

Ο Αμερικανικός μεγιστάνας, φίλος των Τραμπ και Κλίντον, βρέθηκε απαγχονισμένος. Το κέντρο στο οποίο κρατούνταν, το Metropolitan Correctional Center, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη διοίκηση των φυλακών, «το προσωπικό προσπάθησε αμέσως να τον επαναφέρει στη ζωή» προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο 66χρονος είχε βρεθεί ξανά σχεδόν αναίσθητος στο κελί του, με τραύματα στον λαιμό και είχε τεθεί σε επιτήρηση για τον φόβο απόπειρας αυτοκτονίας. To FBI ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση του θανάτου, παρότι όπως ανακοίνωσε ο Επστάιν «προφανώς αυτοκτόνησε». 

Ο 66χρονος Επστάιν  συνελήφθη στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI. Περίμενε να δικαστεί και βρισκόταν αντιμέτωπος με τη μέγιστη ποινή των 45 ετών κάθειρξης ενώ μόλις πριν λίγες ώρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για την φύση της σεξουαλικής του ζωής.

Ads

Ο Επστάιν αρχικά είχε δηλώσει αθώος στην κατηγορία ότι είχε οργανώσει ένα δίκτυο αποτελούμενο από δεκάδες νεαρά κορίτσια, μερικά μαθήτριες, με τα οποία διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις στις πολυάριθμες ιδιοκτησίες του.

Στις 8 Ιουλίου είχαν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων καθώς και για σύσταση συμμορίας για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Στις 18 Ιουλίου είχε απορριφθεί αίτημά του να απελευθερωθεί με εγγύηση, ενώ η δίκη του θα γινόταν το νωρίτερο τον Ιούνιο του 2020.