Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο δεν αποτελεί έκπληξη… Ήταν και παραμένει ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes.

Ads

Μάλιστα η περιουσία του αυξήθηκε φέτος κατά 19 δισ. σε σχέση με πέρυσι, για να φθάσει τα 131 δισ. δολάρια.

Στη λίστα των μεγιστάνων ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς που έχει στον προσωπικό του λογαριασμό 96,5 δισ. δολάρια, με τρίτο τον επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, με περιουσία 82,5 δισ. δολάρια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου LVMH Μπερνάρ Αρνό, ακολουθούν ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, ο Ισπανός ιδρυτής των Inditex και Zara Αμάνθιο Ορτέγα και ο Αμερικανός συνιδρυτή της Oracle Λάρι Έλισον. Όγδοος στη λίστα ο πρόεδρος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ιδρυτής της ομώνυμης επιχείρησης οικονομικών πληροφοριών και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, το όνομα του οποίου κυκλοφορεί ως υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, καταλαμβάνει την ένατη θέση πέρυσι.

Ads

Τέσσερις Έλληνες δισεκατομμυριούχοι φιγουράρουν και φέτος στη σχετική λίστα του Forbes η οποία περιλαμβάνει τους 2.153 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Στην 804η θέση βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία που αγγίζει τα 2,8 δισ. δολάρια. Στο νο. 838 της κατάταξης, βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 2,7 δισ. δολ. Στην 1.116η θέση είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, με περιουσία 2,1 δισ. δολ. Στην θέση 1.349, με περιουσία 1,7 δισ. δολάρια, βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης.