Η Expert Market δημοσίευσε τη νέα της έρευνα σχετικά με τις πιο παραγωγικές χώρες του πλανήτη, συγκρίνοντας τα στοιχεία από τις 35 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Ads

Σύμφωνα με το fortunegreece.com, που δημοσιεύει και τη σχετική έρευνα, η Expert Market εξέτασε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των χωρών διαιρώντας το με τον αριθμό ωρών εργασίας ανά άτομο και παρουσιάζοντας το «κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο».

ΓΑΛΛΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 19.51 λίρες. Η Γαλλία έχει λιγότερες εβδομάδες εργασίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο οι Γάλλοι εργαζόμενοι είναι πολύ πιο παραγωγικοί σε σχέση με τους Βρετανούς.

Ads

ΚΑΝΑΔΑΣ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 19.72 λίρες. Στο «Μεγάλο Λευκό Βορρά» εργάζονται κατά μέσο όρο 1703 ώρες το χρόνο.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 19.85 λίρες. Παρότι η χώρα ζει στο σκοτάδι παραπάνω από τη μισή διάρκεια του έτους, οι Φινλανδοί έχουν όρεξη να εργαστούν και να παράξουν σημαντική δουλειά.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 21.06 λίρες. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του κεντρικού ευρωπαϊκού έθνους είναι 33,715 λίρες ετησίως, ενώ οι εργαζόμενοι της χώρας δαπανούν περίπου 1601 ώρες στην εργασία τους, καθιστώντας τους παραγωγικότερους από πολλούς Ευρωπαίους γείτονες.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 23.30 λίρες. Οι Γερμανοί είναι γνωστοί για την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα τους. Για το λόγο αυτό, η χώρα είναι το δεύτερο πιο παραγωγικό κράτος μέλος της G7.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 23.67 λίρες. Όπως και τα άλλα σκανδιναβικά κράτη, έτσι και η Σουηδία φημίζεται για την ευτυχία της, απαλλαγμένη από εγκλήματα και κρίσεις, ενώ θεωρείται ένα ιδανικό μέρος για να ζει κανείς. Αυτό προφανώς φαίνεται να βοηθά και στην παραγωγικότητα της χώρας.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 24.04 λίρες. Οι κάτοικοι στις «Κάτω Χώρες» είναι το έβδομο πιο παραγωγικό έθνος στην Ευρώπη.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 25,44 λίρες. Η Ιρλανδία θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως η χώρα στην οποία οι επιχειρήσεις επιθυμούν να εγκατασταθούν από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 25,47 λίρες. Ο μεγαλύτερος γείτονας της Νέας Ζηλανδίας είναι πολύ παραγωγικός, με τους εργαζόμενους της χώρας να παράγουν 817,61 λίρες την εβδομάδα, σύμφωνα με την Expert Market.

ΗΠΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 25.74 λίρες. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των ΗΠΑ ανέρχεται στις 45.898 λίρες, με τους εργαζόμενους να δαπανούν κατά μέσο όρο 1783 ώρες κάθε χρόνο.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 27.63 λίρες. Με περίπου 300.000 κατοίκους, η οικονομία της Ισλανδίας επικεντρώνεται στον τομέα της αλιείας και της εξόρυξης αλουμινίου.

ΔΑΝΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 28,87 λίρες. Η Δανία ξεπερνά τη Σουηδία σε παραγωγικότητα, ωστόσο δεν είναι το πιο παραγωγικό κράτος της Σκανδιναβίας.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 37,89 λίρες. Οι Ελβετοί εργαζόμενοι είναι από τους πιο παραγωγικούς από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία, με μέσο όρο εργασίας τις 1590 ώρες ετησίως.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 39,72 λίρες. Οι Νορβηγοί είναι δύο φορές πιο παραγωγικοί από τους κατοίκους του Ισραήλ, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Το κέρδος της χώρας ανά εργαζόμενο (ανά ώρα): 51.80 λίρες. Το πιο παραγωγικό έθνος του κόσμου είναι και το μικρότερο κεντρικό κράτος της Ευρώπης.