Η Αυστρία θα διαλύσει έναν σύλλογο του οποίου αντιπρόεδρος είναι στέλεχος του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία, μετά την αποκάλυψη ότι διαθέτει συλλογή με ναζιστικούς ύμνους, ανακοίνωσε σήμερα ο συντηρητικός καγκελάριος της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ads

Η καγκελαρία και το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη «διαδικασία διάλυσης» του συλλόγου Germania της πόλης Βίνερ Νόιστατ κοντά στη Βιέννη, διευκρίνισε ο καγκελάριος, καθώς πολλοί ύμνοι του αναφέρονται τιμητικά στον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα.

Το FPΟ είναι εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό των συντηρητικών του Κουρτς από τον Δεκέμβριο.

Η αποκάλυψη από το περιοδικό Falter την περασμένη εβδομάδα της ύπαρξης ενός βιβλίου με ύμνους που περιλαμβάνει πολλούς που εξυμνούν το Τρίτο Ράιχ προκάλεσε ένα κύμα αγανάκτησης στη χώρα που έφτασε ως την κορυφή του κράτους.

Ads

Οι αντιδράσεις έγιναν πιο έντονες όταν έγινε γνωστό ότι αντιπρόεδρος του νεοναζιστικού συλλόγου είναι ένα ανερχόμενο στέλεχος του FPΟ, ο 31χρονος Ούντο Λαντμπάουερ, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις επαρχιακές εκλογές στην Κάτω Αυστρία την Κυριακή.