Σε κατάσταση σοκ βρέθηκαν οι επιβάτες ενός τρένου στην Αυστρία την Κυριακή, όταν από τα μεγάφωνα των βαγονιών ακουγόταν ομιλία του Χίτλερ, με τα «Heil Hitler» και «Sieg Heil» του πλήθους!

Ads

Μάλιστα, εκ μέρους της εταιρείας έγινε γνωστό  ότι υπήρξαν πολλά τέτοια περιστατικά τις τελευταίες ημέρες.

Ένας επιβάτης στο δρομολόγιο Bregenz – Βιέννη είπε στο BBC ότι όλοι στο τρένο ήταν «εντελώς σοκαρισμένοι».

Ο David Stoegmueller, βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων, είπε ότι η ομιλία του Χίτλερ αναπράχθηκε μέσω της ενδοεπικοινωνίας λίγο πριν το τρένο, ένα ÖBB Railjet 661, φτάσει στη Βιέννη.

Ads

«Πρώτα ήταν 30 δευτερόλεπτα μιας ομιλίας του Χίτλερ και μετά άκουσα το “Sieg Heil”» είπε.

Ο Stoegmueller πρόσθεσε είπε ότι το προσωπικό του τρένου δεν μπόρεσε να σταματήσει την ηχογράφηση και δεν ήταν σε θέση να κάνει τις δικές του ανακοινώσεις.

Σε δήλωση στο BBC, οι Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι της Αυστρίας (ÖBB) ανέφεραν: «Σαφώς αποστασιοποιούμαστε από το περιεχόμενο. Μπορούμε προς το παρόν να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα απευθείας στο τρένο μέσω ενδοεπικοινωνίας. Έχουμε αναφέρει το θέμα στην αστυνομία.

Ο Stoegmueller είπε ότι έλαβε ένα email από έναν άνδρα που βρισκόταν στο τρένο με μια ηλικιωμένη κυρία που ήταν επιζών από στρατόπεδο συγκέντρωσης. «Έκλαιγε», είπε.

Ένας άλλος επιβάτης παρατήρησε ότι όταν άλλες χώρες έχουν τεχνικά προβλήματα στα τρένα, αυτό σημαίνει βλάβη του κλιματισμού.

«Στην Αυστρία, το τεχνικό πρόβλημα είναι ο Χίτλερ».