Νέα παράταση φαίνεται να παίρνει, τελικά, η λήψη απόφασης από το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας για τη συμμετοχή του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, ενώ η διοργάνωση έχει ήδη συμπεριλάβει τον Νο 1 τενίστα στο πρόγραμμα των αγώνων φέρνοντάς τον αντιμέτωπο στον πρώτο γύρο με τον συμπατριώτη του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς.

Ads

Ενώ νωρίτερα τα ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν πως o υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ θα λάβει εντός της ημέρας (Πέμπτη 13/1) την απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση Τζόκοβιτς, ομοσπονδιακή πηγή αναφέρει πως ακόμα το σκέφτεται και μάλλον δεν θα αποφασίσει σήμερα, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Μελβούρνης, η απόφαση μεταφέρεται για αύριο, Παρασκευή, καθώς οι Αρχές συνεχίζουν να «ξεσκονίζουν» όλα τα έγγραφα που προσκόμισε ο Τζόκοβιτς, κατά την είσοδο του στη χώρα.

Εάν ο Χοκ ακυρώσει τελικά εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, τότε ο τενίστας θα οδηγηθεί σε απέλαση από τη χώρα και προφανώς δεν θα αγωνιστεί, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλλει ξανά έφεση. Σημειώνεται πως το τουρνουά διεξάγεται από τις από 17 έως 30 Ιανουαρίου.

Ads

Ο Τζόκοβιτς, προκάλεσε οργή θυμό στην Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε ότι κατευθυνόταν στη Μελβούρνη για το Australian Open έχοντας εξαιρεθεί από τους όρους περί εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς είναι ανεμβολίαστος.

Κατά την άφιξή του, οι αυστραλιανές αρχές αποφάσισαν ότι η απαλλαγή του ήταν άκυρη και κρατήθηκε μαζί με αιτούντες άσυλο σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών για αρκετές ημέρες. Ωστόσο, τη Δευτέρα 10/1 , το δικαστήριο του επέτρεψε να μείνει με το επιχείρημα ότι οι αξιωματούχοι ήταν «παράλογοι» στον τρόπο που χειρίστηκαν την εξέτασή του σε μια επτάωρη διαδικασία μέσα στη νύχτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο καλύτερος τενίστας του κόσμου είχε παραδεχτεί ότι έσπασε την καραντίνα όντας θετικός στον κορονοϊό. Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο κορυφαίος τενίστας παραδέχθηκε ότι δύο μέρες αφότου είχε διαγνωστεί θετικός, στις 16 Δεκεμβρίου, είχε συναντήσει έναν δημοσιογράφο για συνέντευξη. «Δέχομαι ότι θα έπρεπε να το είχα αναβάλει», έγραψε.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία χαίρει ευρείας υποστήριξης στο εσωτερικό για τη σκληρή της στάση έναντι της ασφάλειας των συνόρων πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας –το 90% είναι εμβολιασμένο στη Αυστραλία-, πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα αφήσει τον Τζόκοβιτς να παραμείνει και να διεκδικήσει τον 21ο μεγάλο τίτλο ρεκόρ.