Ένοχη κρίθηκε μια μητέρα στην Αυστραλία για τον εξαναγκασμό της 20χρονης κόρης της σε γάμο με έναν μεγαλύτερο άνδρα, ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια τη δολοφόνησε.

Ads

Κατά τη διάρκεια της δίκης της Sakina Muhammad Jan, η οποία διήρκεσε περίπου δύο εβδομάδες, η ίδια αρνήθηκε πως εξανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί τον συγκεκριμένο άνδρα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ωστόσο, η Ruqia Haidari είχε πει στη μητέρα της πως δεν επιθυμούσε να παντρευτεί τον Mohammad Ali Halimi, με την ίδια να κατηγορείται πως παρέδωσε την κόρη της στον άνδρα με αντάλλαγμα προίκα 10.000 δολάρια.

Ο ίδιος όμως σκότωσε τη νέα του σύζυγο στο σπίτι τους τον Ιανουάριο του 2020 και τώρα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Ουάσινγκτον, με ελάχιστο όριο τα 19 έτη, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ads

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Ruqia Haidari είχε εκμυστηρευτεί και σε άλλα πρόσωπα εκτός από την μητέρα της πως δεν ήθελε να τον παντρευτεί, όπως στους δασκάλους οδήγησής της.

Όπως είπε ο εισαγγελέας Darren Renton στους ενόρκους, η νεαρή γυναίκα θεωρήθηκε ότι είχε «χάσει την αξία της» επειδή είχε πάρει προηγουμένως διαζύγιο, όταν η Jan προσπάθησε να κανονίσει τον γάμο. Μέσω ενός προξενητή, κανονίστηκε μια συνάντηση με τον Halimi τον Ιούνιο του 2019 και δύο εβδομάδες μετά παντρεύτηκαν.