Σε τουλάχιστον 9 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που κατακαίει τη βόρεια Καλιφόρνια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ads

Τρεις πυροσβέστες έχουν επίσης τραυματιστεί από την πυρκαγιά «Camp Fire», όπως βαπτίστηκε από τις αρχές, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον ακόμη 35 άνθρωποι.

Περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από το πέρασμα της πυρκαγιάς που συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις περίπου 145 χλμ βόρεια του Σακραμέντο, δήλωσαν αργά χθες εκπρόσωποι των αρχών σε συνέντευξη Τύπου.

Πολλά πύρινα μέτωπα

Την Παρασκευή δόθηκε εντολή εκκένωσης από τουλάχιστον 75.000 σπίτια, κοντά στην πόλη Θάουζαντ Όουκς, που παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά την ένοπλη επίθεση σε κλαμπ με 12 νεκρούς αυτήν την εβδομάδα.

Η εντολή για την εθελούσια απομάκρυνση των κατοίκων εκδόθηκε υπό την απειλή της φωτιάς Γούλσεϊ, που έχει εξαπλωθεί σε περιοχές του Θάουζαντ Όουκς στην κομητεία Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Την ίδια ώρα, στην κομητεία Βεντούρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά Χιλ, η οποία έχει ήδη κατακάψει 40.470 στρέμματα γης.

image

Στη βόρεια Καλιφόρνια, η πυρκαγιά Καμπ εξαπλώνεται ραγδαία στα περίχωρα της πόλης Τσίκο, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά το καταστροφικό πέρασμά της από την πόλη Πάρανταϊς. Οι εντολές εκκένωσης αφορούν την ανατολική πλευρά του Τσίκο, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 93.000 ανθρώπων, που βρίσκεται σε απόσταση 145 χλμ βόρεια του Σακραμέντο.

Η πυρκαγιά Φάιρ, η οποία καίει ανεξέλεγκτα σε μια έκταση 81.000 στρεμμάτων, κινείται δυτικά με την ταχύτητα των ανέμων στα 56 χλμ των ώρα.

Σε πύρινο κλοιό οι αστέρες του Χόλιγουντ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσα στους κατοίκους που κλήθηκαν να εκκενώσουν τις κατοικίες τους στο Μαλιμπού, είναι το ζεύγος Κιμ Καρντάσιαν-Κάνιε Γουέστ, ο Τομ Χανκς, η Μπρίτνεϊ Σπιρς, η Σερ, η Μπάρμπαρα Στρέιζαρντ και ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Euronews, CNN