Το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει το επιτυχές αποτέλεσμα του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας καθώς αυτό συνιστά εσωτερική υπόθεση των Γερμανών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι στην Ρωσία αυτές οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ελάχιστη επιρροή.

Ads

«Αναμφίβολα φυσικά αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Γερμανίας. Ο πρόεδρος μας πάντα επισημαίνει ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει με σεβασμό τις επιλογές που κάνουν οι ψηφοφόροι στην μία ή την άλλη χώρα και δεν θεωρεί σκόπιμο με κάποιο τρόπο να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα». Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου στην ερώτηση πώς σχολιάζει το ποσοστό που πήρε το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, απαντώντας σε άλλο ερώτημα σχετικά με τις προοπτικές που μπορούν να έχουν παρόμοια ακροδεξιά κόμματα στην Ρωσία, είπε χαρακτηριστικά ότι η «διάταξη των πολιτικών κομμάτων» στην Ρωσία είναι αρκετά σταθερή, ότι υπάρχει το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» που κατέχει ηγετική θέση και πως υπάρχουν κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. «

Ο αριθμός των κομμάτων στην χώρα μας είναι τεράστιος» είπε ο Πεσκόφ , για να προσθέσει ότι «στην χώρα μας η επιρροή των ακροδεξιών κομμάτων στο εκλογικό σώμα είναι ελάχιστη».

Ads