Δεν αμφισβήτησαν την ενοχή τους οι δύο αστυνομικοί του Λος Άντζελες ενώπιον του δικαστηρίου για τις κατηγορίες σε βάρος τους για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών- τις οποίες συχνά πραγματοποιούσαν με τον ένα να «κρατάει τσίλιες» ενώ ο άλλος βίαζε στο αστυνομικό τους όχημα.

Ads

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Los Angeles Times, οι Λούις Βαλενζουέλα και Τζέιμς Νίκολς αποδέχτηκαν  τις κατηγορίες σε βάρος τους για βιασμό και εξαναγκασμό σε στοματικό σεξ.

Εάν είχαν δικαστεί και είχαν καταδικαστεί, ήταν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο επιβολής της μέγιστης ποινής- ισόβιας κάθειρξης.

Η εισαγγελία του Λος Άντζελες είχε απαγγείλει σειρά κατηγοριών εναντίον τους το 2016, υποστηρίζοντας ότι είχαν εξαναγκάσει τέσσερις γυναίκες σε σεξ μαζί τους από το 2008 ως το 2011. Οι περισσότερες από αυτές τις κατηγορίες εγκαταλείφθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έγινε.

Ads

Ο Νίκολς, 46 ετών, και ο Βαλενζουέλα, 45 ετών, είχαν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών από την αστυνομία του Λος Άντζελες το 2013 και είχαν απαλλαχθεί από τα καθήκοντά τους. Το αποτέλεσμα των διαδικασιών ανοίγει τον δρόμο για επίσημη απομάκρυνσή τους. Είναι στη φυλακή από τις αρχές του 2016.

Τα θύματα ήταν γυναίκες ηλικιών 19-34 ετών που ήταν πληροφοριοδότες σε έρευνες για ναρκωτικά, ή είχαν πρόσφατα συλληφθεί λόγω υποψιών για εγκλήματα που σχετίζονταν με ναρκωτικά. Κάποιες από αυτές είπαν πως φοβούνταν μήπως συλληφθούν αν δεν υπάκουαν.

Και οι τέσσερις άσκησαν αγωγές, και μέχρι τώρα η πόλη του Λος Άντζελες έχει συμφωνήσει να πληρώσει πάνω από 1,8 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις σε τρεις εξ αυτών. Η υπόθεση της τέταρτης εκκρεμεί ακόμα.