Αρνήθηκε εκ νέου ο σύρος πρόεδρος Μπαράς αλ-Άσαντ ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του CBS. Ο Άσαντ  προειδοποίησε, επίσης, πως αν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας.

Ads

«Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή», δήλωσε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ στο CBS, την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση.

«Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι  “δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου”», πρόσθεσε ο αμερικανός δημοσιογράφος.

Ο πρόεδρος της Συρίας επίσης «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία» αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» για το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τον Ρόουζ.

Ads

Ο Ασαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της χώρας. Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ.

Αποσπάσματα της συνέντευξης με τον σύρο πρόεδρο αναμένεται να προβληθούν το πρωί της Δευτέρας από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από άλλο δίκτυο, το PBS.