Το μήνυμα ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να παγώσει την εποικιστική πολιτική του, στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, έστειλε σήμερα εκ νέου ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman.

Ads

Όπως ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός υπουργός, η κυβέρνηση του είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την οικοδόμηση εβραϊκών οικισμών στην Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένου και του αραβικού ανατολικού της τμήματος.

«Δεν μπορούμε να παγώσουμε την οικοδόμηση στην Ιερουσαλήμ, ούτε στη ανατολική, ούτε στην δυτική, ούτε στην πλευρά των Αράβων, ούτε στην πλευρά των Εβραίων γιατί διακυβεύεται η κυριαρχία μας ως κράτος στην πρωτεύουσά μας», επισήμανε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Lieberman.

«Η διεθνής κοινότητα θέλει να μας οδηγήσει στις γραμμές (σύνορα) του Ιουνίου του 1967, αυτό δεν θα τερματίσει τις συγκρούσεις με τους Παλαιστίνιους, αλλά θα τις επαναφέρει στην περιοχή του Τελ Αβίβ», πρόσθεσε.

Ads

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ έχει πολλαπλασιάσει τις κινήσεις καλής θέλησης την χρονιά αυτή «ειδικά με το να δεχτεί την αρχή ενός παλαιστινιακού κράτους, με το να παγώσει για δέκα μήνες την ανοικοδόμηση οικισμών στην Δυτική Όχθη και με την άρση πολλών οδοφραγμάτων επίσης στην Δυτική Όχθη».

«Είναι η σειρά των Παλαιστινίων να κάνουν παραχωρήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Lieberman.