Μια υπόθεση χειρότερη κι από αυτήν στην Αυστρία του Γιόζεφ Φριτσλ, σύμφωνα με τον δικαστή Βιρχίλιο Παλούδ, αποκαλύφθηκε στην Αργεντινή, με έναν 62χρονο να κατηγορείται ότι βίαζε επί 30 χρόνια την κόρη του, με αποτέλεσμα να γεννήσει 10 παιδιά. Μάλιστα το μεγαλύτερο όλων, όταν ανακάλυψε την αλήθεια για την πατρότητά του, αυτοκτόνησε.

Ads

Ο 62χρονος συνελήφθη σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Σάντα Φε για ζωοκλοπή και μόνο τότε τόλμησε η 43χρονη σήμερα κόρη του να τον καταγγείλει ότι την βίαζε επί 30 χρόνια. Οι εξετάσεις DNA στα παιδιά της 43χρονης επιβεβαίωσε τις κατηγορίες και πλέον ο αιμομίκτης πατέρας αντιμετωπίζει ποινή τουλάχιστον 20 ετών. Ο Αρµάντο Γκόµες, ο πατέρας της 43χρονης Χουάνα, απέκτησε έτσι µε την κόρη του δέκα παιδιά, ηλικίας σήµερα από 7 ώς 27 ετών ενώ ένα από τα παιδιά που γεννήθηκαν από τους βιασµούς αυτούς έχει πεθάνει.

«Είναι πολύ χειρότερο απ’ αυτό που συνέβη στην Αυστρία», δήλωσε χθες ο Βιρχίλιο Παλούδ, ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, αναφερόµενος σ’ αυτήν του 70χρονου Αυστριακού Γιόζεφ Φριτσλ που καταδικάσθηκε τον Μάρτιο του 2009 σε ισόβια, επειδή βίαζε επί 24 χρόνια την κόρη του, και ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο ενός από τα επτά παιδιά που απέκτησε µαζί της. Κανείς δεν γνώριζε ότι τα παιδιά ήταν του 62χρονου.

Μόνο ο μεγαλύτερος γιος το είχε ανακαλύψει και αυτοκτόνησε, είπε το θύμα. Όταν έμενε έγκυος, ήταν αναγκασμένη να λέει στα μεγάλα παιδιά και στους γείτονες ότι κοιμόταν με άλλους άνδρες που την εγκατέλειπαν, είπε η γυναίκα.

Ads

Η γυναίκα λέει πως ο πατέρας της τη βίαζε από τα 13 της στο σπίτι τους στο χωριό Νικάνορ Μολίνας, 600 χλµ. βορείως του Μπουένος Αϊρες, και ότι δεν τον κατήγγειλε καθώς την απειλούσε διαρκώς με όπλο ότι θα την σκοτώσει. «Ο κατηγορούµενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, όµως τα τεστ DNA επιβεβαίωσαν την πατρότητα», δήλωσε ο δικαστής Παλούδ. Εις βάρος του Αρµάντο Γκόµες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση, έγκληµα που καθίσταται ιδιαζόντως ειδεχθές επειδή δράστης ήταν ο πατέρας και τιµωρείται µε ποινή κάθειρξης 20 ετών.