Σε αποτυχία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διεύθυνσης της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας British Airways (BA) και του συνδικάτου Unite, με σκοπό την αποφυγή της απεργίας του προσωπικού καμπίνας που έχει κηρυχθεί για αύριο, Σάββατο, και που θα διαρκέσει τουλάχιστον επτά ημέρες, δήλωσε σήμερα ένας υπεύθυνος του συνδικάτου. Πρόκειται για την 1η απεργία τα τελευταία 13 χρόνια.

Ads

«Με μεγάλη απογοήτευση πρέπει να σας ανακοινώσω ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Τόνι Γούντλεϊ, προσθέτοντας ότι «Η απεργία θα ξεκινήσει σήμερα τα μεσάνυχτα».

Το συνδικάτο Unite είχε ανακοινώσει εδώ και μερικές ημέρες ότι θα κηρύξει απεργία στις 20, 21 και 22 Μαρτίου και στις 27,28, 29 και 30 Μαρτίου, όμως τόσο η διεύθυνση της BA όσο και το συνδικάτο προσπάθησαν σήμερα να βρούνε μία λύση.

Από τη μεριά του ο γενικός διευθυντής της BA Γουίλι Γουόλς εξέφρασε «τη βαθιά του λύπη» έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της τελευταίας στιγμής και σημείωσε ότι μία νέα πρόταση της διεύθυνσης θα αποσυρθεί αμέσως μόλις αρχίσει η απεργία.

Ads