Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο ζήτησε την απόσυρση της προσφυγής της κατά του εκλογικού αποτελέσματος του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών, που ανέδειξε στο προεδρικό αξίωμα τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ads

«Δεν βλέπουμε κανένα νόημα να συνεχίσουμε την εξέταση της υπόθεσης. Σε αυτό το πλαίσιο, αποσύρω την προσφυγή μου», δήλωσε η Τιμοσένκο στους δικαστές που εξέταζαν την προσφυγή της και οι οποίοι συνεδριάζουν τώρα για να εκδώσουν την απόφασή τους.

Ενώπιον των δημοσιογράφων, η Τιμοσένκο κατηγόρησε το δικαστήριο για μεροληψία. «Είναι ολοφάνερο ότι αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και πολλοί άλλοι πολίτες στη χώρα μας, αυτό της αδυναμίας να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε, ζητώντας από «το δικαστήριο να βάλει τέλος σε αυτό το θέαμα».

Τα μέλη του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας είχαν αρχίσει την Παρασκευή την εξέταση της προσφυγής που είχε καταθέσει η Γιούλια Τιμοσένκο ζητώντας την ακύρωση της «ανέντιμης» νίκης του αντιπάλου της στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Φεβρουαρίου.

Ads

Ενώπιον των δικαστών, είχε αναφέρει παραβιάσεις, όπως «η δωροδοκία» των ψηφοφόρων, η ύπαρξη ονομάτων νεκρών στους εκλογικούς καταλόγους και η μαζική ψηφοφορία κατ’ οίκον που είναι δύσκολο να ελεχθεί.