Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Τάκσιν Σιναουάτρα, ο οποίος κατηγορείται από τη νυν κυβέρνηση της χώρας για τρομοκρατία και για χρηματοδότηση της εξέγερσης των «διαδηλωτών με τα κόκκινα πουκάμισα» που συγκλόνισε τη χώρα επί 2 μήνες, απέρριψε σήμερα τις εις βάρος του κατηγορίες λέγοντας πως το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί για αυτόν θα πρέπει να αγνοηθεί, διότι έχει πολιτικά κίνητρα.

Ads

«Εμείς ουδέποτε εμπλεκόμαστε σε βία», είπε ο Τάκσιν σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Αυστραλιανό δίκτυο ABC, μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας πως το κίνημα υποστήριξης του θέλει συμφιλίωση. «Η κυβέρνηση πάντοτε μίλαγε περί συμφιλίωσης, αλλά χρησιμοποίησε μια προσέγγιση σιδηράς γροθιάς, όχι βελούδινο γάντι. . . επέλεξαν την αναμέτρηση, αντί για τη συμφιλίωση», σημείωσε ο Τάκσιν.

Ο Τακσίν, ο οποίος είχε ανατραπεί το 2006 με στρατιωτικό πραξικόπημα, προέβλεψε ότι η Ιντερπόλ δε θα δράσει παρά την έκδοση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Επίσης, διέψευσε ότι ήταν οι διαδηλωτές του κινήματος για την δημοκρατία και ενάντια στην δικτατορία (UDD) που έβαλαν φωτιές σε πολυκαταστήματα στην Μπανγκόκ. Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται για το ότι οι διαδηλωτές ήταν ένοπλοι, υποστηρίζοντας ότι τα όπλα τα «ανακάλυψαν μόνο αφού τα τοποθέτησαν στα χέρια συλληφθέντων, τραυματιών ή νεκρών διαδηλωτών άνδρες του στρατού».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα των κόκκινων πουκαμίσων ήταν η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.