Απόπειρα αεροπειρατείας ενός αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στη Ρώμη πραγματοποίησε ένας άνδρας, αλλά εξουδετερώθηκε από το πλήρωμα της καμπίνας και τους επιβάτες και τελικά συνελήφθη όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Ρώμη. Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα, ο δράστης επιχείρησε να αλλάξει την πορεία του αεροπλάνου και να κατευθυνθεί προς τη Λιβύη.

Ads

Ο άνδρας, που κατάγεται από το Καζακστάν και ονομάζεται Βαλέρι Τόλματσεφ, πλησίασε μια αεροσυνοδό κι επιχείρησε να την ακινητοποιήσει με ένα μικρό μαχαίρι και με σκοπό να αναγκάσει τους πιλότους να οδηγήσουν το αεροσκάφος στην Τρίπολη για άγνωστους λόγους, ωστόσο, εξουδετερώθηκε χάρη στην αντίδραση αεροσυνοδών κι επιβατών. Τελικά, το αεροσκάφος της Alitalia προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και ο 48χρονος Τόλματσεφ συνελήφθη από την αστυνομία. Όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, ο Τόλματσεφ εργάζεται στην Ουνέσκο, στο Παρίσι, και υποφέρει από κατάθλιψη. Η ιταλική αστυνομία αποκλείει κάθε επαφή του με την τρομοκρατία και συνδέει το όλο γεγονός μόνο με ψυχολογικά προβλήματα.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ansa και Agi μετέδωσαν ότι ο 48χρονος βρισκόταν σε μεγάλη σύγχυση κι ότι μια αεροσυνοδός στην πτήση της Alitalia μεταφέρθηκε σε σταθμό παροχής των πρώτων βοηθειών στο αεροδρόμιο της Ρώμης για να δεχτεί περιποιήσεις στα ελαφρά τραύματα που υπέστη στην διάρκεια του επεισοδίου με τον επιβάτη.