Ισραηλινό στρατοδικείο καταδίκασε σήμερα για ανθρωποκτονία έναν στρατιώτη που κατηγορούνταν ότι αποτέλειωσε πυροβολώντας έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο. Ωστόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι στηρίζει την απονομή χάριτος στον νεαρό ισραηλινό υπαξιωματικό.

Ads

Ο λοχίας Ελόρ Αζάρια δικάζεται από τον Μάιο 2016 επειδή πυροβόλησε και σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι έναν Παλαιστίνιοι που κειτόταν στο έδαφος και ήταν προφανώς ανίκανος να βλάψει οποιονδήποτε αφού είχε προηγουμένως επιτεθεί με μαχαίρι σε ισραηλινούς στρατιώτες.

«Αυτή είναι μια δύσκολη και επώδυνη μέρα – πρώτα και κύρια για τον Ελόρ, την οικογένεια του, τους ισραηλινούς στρατιώτες, πολλούς πολίτες και τους γονείς των στρατιωτών, ανάμεσα τους βρίσκομαι και εγώ-.Στηρίζω την απονομή χάριτος στον Ελόρ Αζάρια» τόνισε ο Νετανιάχου με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα του στο facebook.

Η δίκη αυτή έχει διχάσει τους Ισραηλινούς, με ακροδεξιούς πολιτικούς να καλούν τον πρόεδρο Ρεουβέν Ριβλίν να απονείνει χάρη στον λοχία.

Ads

Δείτε το βίντεο της δολοφονίας: