Απώλειες προκάλεσαν βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην περιοχή Αλ Χάιραχ, δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολη, μετέδωσε την Τετάρτη η κρατική τηλεόραση της Λιβύης.

Ads

«Η αποικιοκρατική, συμμαχία των σταυροφόρων μόλις βομβάρδισε την αλ Χάιραχ, πριν από λίγο, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και ζημιές στην υποδομή της», πρόσθεσε.

Η κρατική τηλεόραση κατηγόρησε επίσης το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα μόνα αραβικά κράτη που μετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ότι χρηματοδοτούν τη στρατιωτική εκστρατεία κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Στο μεταξύ, η Βουλή της Ρώμης, με 309 ψήφους υπέρ και 294 κατά, ενέκρινε την συμμετοχή της Ιταλίας στους βομβαρδισμούς στην Λιβύη. Στο τελικό κείμενο που ψηφίσθηκε τόσο από την Λέγκα, όσο και από τον μπερλουσκονικό «Λαό της Ελευθερίας», δίδεται έμφαση σε τρία κύρια σημεία: να μην γίνουν στόχος βομβαρδισμών οι άμαχοι πολίτες, να μην λάβουν χώρα χερσαίες επιχειρήσεις και να ορισθεί, σε συνεργασία με τους συμμάχους, μια ημερομηνία λήξης της όλης αποστολής.

Ads

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο-Οκάμπο, ανακοίνωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι θα εκδώσει τρία εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη.

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως δολοφονίες και διώξεις, «εξακολουθούν να διαπράττονται» στη Λιβύη, είπε ο εισαγγελέας μιλώντας στο ΣΑ του ΟΗΕ για τις έρευνες που κάνει. Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι προτίθεται να ερευνήσει και το θάνατο, στη Βεγγάζη, δεκάδων Αφρικανών οι οποίοι δολοφονήθηκαν από το οργισμένο πλήθος καθώς θεωρήθηκαν «μισθοφόροι» του Λίβυου ηγέτη Μουαμαρ Καντάφι.