Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν προσπάθειες ουκρανικών επιθετικών ενεργειών, στις ανατολικές περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, αλλά και στη περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Ads

Όπως αναφέρει το ίδιο υπουργείο, οι ρωσικές δυνάμεις πρόλαβαν μία προσπάθεια διάσπασης της γραμμής άμυνας από τις ουκρανικές δυνάμεις, στην περιοχή της Χερσώνας και στους οικισμούς Πιατικάτκι, Σουχανόβ, Σαμπλουκίβκα και Μπέζβοντνε. Ωστόσο, σημειώνεται ότι το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να προχωρήσει σε μία ανεξάρτητη εξακρίβωση των αναφορών για τις μάχες.

Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι επιμένουν να σφυροκοπούν βασικές ουκρανικές υποδομές καθώς το Σάββατο 22 Οκτωβρίου αρκετές περιοχές ανέφεραν ότι δέχτηκαν πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις ενώ σε άλλες καταρρίφθηκαν πύραυλοι.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, έχουν πληγεί ενεργειακές μονάδες στις περιοχές της Οδησσού, του Κιρόβοχραντ και του Λουτσκ, ενώ σε άλλες περιοχές αναφέρθηκαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Ads

«Ακόμα μία πυραυλική επίθεση από τρομοκράτες που μάχονται κατά των μη στρατιωτικών υποδομών και των πολιτών», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Αντρίι Γέρμακ, επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στο μεταξύ, ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ρωσικό πύραυλο πάνω από την περιοχή του Κιέβου, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Αντρίι Νέμπιτοφ.