Πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές υπόσχεται να δημοσιοποιήσει «αύριο ή μεθαύριο» ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Σε πάρτι που έγινε την Πρωτοχρονιά στο θέρετρο Mar-A-Lago στη Φλόριντα, ο Τραμπ υποστήριξε ότι είναι δυνατό να υπάρχει εμπλοκή ενός άλλου ενόχου, εκτός της Ρωσίας, στην υπόθεση αυτή.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Επίσης, γνωρίζω πράγματα που δεν γνωρίζουν άλλοι, γι’ αυτό δεν πρέπει να είναι σίγουροι για την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά, αναφέρει το CNN. Όταν ρωτήθηκε να περιγράψει την απόρρητη πληροφόρηση που γνωρίζει, απάντησε: «Θα μάθετε την Τρίτη ή την Τετάρτη».

Το ζήτημα που έχει προκύψει με την άρνηση του Τραμπ να αποδεχτεί τις αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στην υπόθεση των προεκλογικών υποκλοπών με στόχο το Δημοκρατικό Κόμμα, αναμένεται να είναι από τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα των πολιτικών εξελίξεων στις ΗΠΑ κατά την εβδομάδα αυτή.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, η αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας CIA διέρρευσε ότι η Ρωσία παρενέβη στις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο και όχι απλώς να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα.

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Washington Post, ανέφερε, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους που έλαβαν ενημέρωση για το θέμα, ότι οι υπηρεσίες κατασκοπείας έχουν εντοπίσει άτομα που έχουν συνδέσμους με τη ρωσική κυβέρνηση.

Πρόκειται για άτομα τα οποία χορήγησαν στα WikiLeaks μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποκτήθηκαν παράνομα από την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος και από άλλους λογαριασμούς, όπως του επικεφαλής της προεδρικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν τα άτομα ως ανθρώπους γνωστούς στα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών, σημειώνοντας ότι αποτέλεσαν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης της Μόσχας να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα Τραμπ και να μειώσει τις πιθανότητες εκλογής της Κλίντον.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Οκτώβριο η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε επίσημα την Ρωσία ότι διεξάγει μια επιχείρηση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον οργανισμών και φορέων του Δημοκρατικού Κόμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.