Αντίθετοι με τους κοινοτικούς κανονισμούς είναι οι περιορισμοί που ισχύουν για τα τυχερά παιχνίδια στη Γερμανία και περιορίζουν την ελεύθερη διακίνηση των υπηρεσιών, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη απόφαση που τις ιδιωτικές εταιρείες στοιχηματισμού, οι οποίες εδώ και καιρό επιδιώκουν να σπάσουν τα κρατικά μονοπώλια στον κλάδο.

Ads

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΕΚ, αν και τα μονοπώλια στοιχηματισμού δικαιολογούνται σε κάποιες περιπτώσεις, οι ενέργειες της Γερμανίας για προώθηση του στοιχήματος δεν συνάδουν με τον σκοπό της προστασίας των καταναλωτών.

«Πρόκειται για απόφαση-ορόσημο που θα έχει καθοριστικές επιπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις που είναι απολύτως αναγκαίες στη Γερμανία» σχολίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση Τυχερών Παιγνίων και Στοιχηματισμού (EGBA). «Και άλλα κράτη μέλη έχουν ανοίξει ή ανοίγουν τις αγορές τους… Δείχνουν ότι οι καταναλωτές μπορεί να είναι καλύτερα προστατευμένοι σε μια αγορά που και ρυθμίζεται και είναι ανοικτή στον ανταγωνισμό».