Την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν, μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Δημήτρη Χριστόφια, καθώς οι δυο άντρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο ζήτημα του Κυπριακού.

Ads

«Είναι σαφές ότι ο διάλογος ολοκληρώθηκε και το ΔΗΚΟ παύει να βρίσκεται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Καρογιάν. Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη λύπη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση. «Ο Πρόεδρος συνεχίζει να δίνει χέρι φιλίας στο ΔΗΚΟ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων για το καλό του τόπου» δήλωσε από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών. Ο κ. Στεφάνου, συνέστησε υπομονή, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας θα αποφασίσει για το νέο υπουργικό Συμβούλιο και τα περί ευρείας αποδοχής θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Στόχος, υποστήριξε ο Στέφανος Στεφάνου, είναι η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πολύ δυναμικά και αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αναφύονται.