Περίπου 300 κρατούμενους απελευθέρωσαν αντικαθεστωτικοί στη Συρία, που εισέβαλαν σε φυλακή της Ιντλίμπ. Προηγήθηκαν πολύωρες μάχες γύρω από τη φυλακή.

Ads

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία ανέβασε ένα βίντεο που δείχνει την απελευθέρωση των κρατουμένων.

Οι φιλοκυβερνητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Συρίας μετέδωσαν ότι σφοδρές μάχες εξακολουθούν να διεξάγονται κοντά στη φυλακή.

Εν τω μεταξύ, η Μ. Βρετανία αναμένεται να στείλει 21 εκατ. λίρες στη Συρία ως ανθρωπιστική βοήθεια. Συνολικά έχει προσφέρει στη Συρία 89,5 εκατ. λίρες. 

Ads

Επίσης, οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για την χορήγηση επιπλέον 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουν στον εφοδιασμό με αλεύρι των αρτοποιείων στην βόρεια Συρία.

Ο ΟΗΕ θα συγκαλέσει μια δεσμευτική διάσκεψη στο Κουβέιτ την Τετάρτη για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για τα εκατομμύρια των ανθρώπων στη Συρία που αντιμετωπίζουν μια, όπως την περιέγραψε, «ανθρωπιστική κατάσταση η οποία επιδεινώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

Παράλληλα, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν επείγουσα δράση για τη Συρία, σημειώνοντας ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται άμεση βοήθεια. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην Ιορδανία, στη Τουρκία, στο Λίβανο, στο Ιράκ και στις χώρες της Βόρειας Αφρικής βρίσκονται περισσότεροι από 678.000 επίσημα καταγεγραμμένοι Σύροι πρόσφυγες, από τους οποίους πάνω από 300.000 άτομα βρίσκονται στην Ιορδανία.