Απειλητικό δέμα που προοριζόταν για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρέθηκε κοντά στο Μιλάνο, ενώ ένα δεύτερο παγιδευμένο δέμα ανεφλέγη σήμερα το πρωί στην ίδια περιοχή, τραυματίζοντας ελαφρά έναν ταχυδρομικό υπάλληλο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας.

Ads

Το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε στο ταχυδρομείο του Λινάτε, στα περίχωρα του Μιλάνου ένας ογκώδης φάκελος που περιείχε απειλητική επιστολή προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και προς άλλα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας. «Θα τελειώσεις σαν ποντίκι», αναφερόταν χαρακτηριστικά στο δέμα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται από σήμερα το πρωί στη Σύρτη της Λιβύης, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η ανώνυμη επιστολή περιείχε σκίτσα με ανθρώπινες φιγούρες κάτω από τις οποίες υπήρχαν τα ονόματα τεσσάρων στελεχών του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, ανάμεσά τους και του Ινιάτσιο Λα Ρούσα, υπουργού Αμυνας.

Ads

Το δέμα που ανεφλέγη στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου του Μιλάνου περιείχε επίσης απειλές εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι. Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος ανέλαβε η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία. (FAI).

Η FAI είχε τοποθετήσει τον περασμένο Δεκέμβριο εμπρηστικό μηχανισμό σε διάδρομο του Πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνου.